Peab AB

Peab PGS är entreprenören med målsättning att skapa en bostad för alla. Vi gör detta genom att fokusera på kundernas behov, vara processorienterade och vara den lärande organisationen. Inom bolaget arbetar vi nytänkande och hållbart utifrån ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. I grunden för vår affär har vi vårt kundorienterade och flexibla byggsystem, för flerbostadshus, som vi löpande utvecklar. Vi råder över en stor del av bostadsprocessen och säljer, tillverkar, monterar och levererar kompletta bostadsprojekt. Peab PGS är det enkla och trygga valet vid nyproduktion av bostäder.

Projektinköpare

Peab Byggsystem består av totalt 4 bolag; Skandinaviska Byggelement, Peab PGS, Lättklinkerbetong och sen slutet av 2017 även AB Smidmek. Den totala omsättningen 2017 i Peab Byggsystem var ca 1,4 miljarder kr och antalet anställda omkring 600 personer.

Peab PGS befinner sig i en omstrukturering och expanderar nu i Stockholm- och Mälardalsregionen, därav  söker vi nu en Senior projektinköpare till huvudkontoret i Solna.

Arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete kommer du att ha huvudansvaret inom projektteamet för inköp av komponenter och delsystem. Du kommer att leda och genomföra inköpsplaneringen inom projekten. En av dina främsta uppgifter kommer vara att aktivt leta upp nya leverantörer för att vi ska bli så kostnadseffektiva som möjligt, men samtidigt vårda och utveckla de relationer som redan finns.

I dina arbetsuppgifter ingår även

  • Förhandlar med leverantörer
  • Hantera förfrågningsunderlag
  • Arbeta nära projekten tillsammans med övriga teamet

Krav

  • Minst två års erfarenhet från inköp av komponenter och delsystem inom bygg
  • God förhandlingsvana
  • B-körkort

Meriterande Kvalifikationer

  • Relevant examen inom teknik eller bygg.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en person som har lätt för att bygga affärsmässiga relationer, du har en förmåga att skapa, bibehålla och utveckla relationerna. Du är en god förhandlare, och ditt driv ska ligga i att vilja sänka kostnaderna men samtidigt inte sänka kvalitén. Du tycker om att jobba resultatinriktat.

Du som person är strukturerad, initiativtagande och intresserad av problemlösning. För oss är det viktigt att du har en bra och tydlig kommunikation med både medarbetare och våra leverantörer. Du kan arbeta självständigt, och är pådrivande inom ditt område.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor gällande tjänstens innehåll kontaktar du Carl Rülcker 0725 33 37 75, vid andra frågor kontaktar du Karolina Sjökvist 0725 33 32 37

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag:

2018-05-01

Arbetsplats/placeringsort:

Solna

Kontaktpersoner:

Carl Rülcker

mob: 0725 33 37 75

Dela på: