Peab Byggservice AB

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Platschef Byggservice

Peab Byggservice

Peab Byggservice AB är en del av Peabkoncernen som specialiserat oss på om- och tillbyggnader samt på underhålls- och reparationsarbeten. Vi har en hel del ramavtal och rikskundsavtal och en av våra styrkor är att vi bedriver verksamhet i hela landet. Ett annat kännetecken för oss är att vi ofta utför arbeten i kvarboende miljöer samt i pågående verksamhet, vilket ställer höga krav på vår flexibilitet och kundservicenivå.

Peab Byggservice i Södra Skåne har 85 anställda varav 20 är tjänstemän. På kontoret har vi bra stöd av våra Entreprenadingenjörer som ibland är med från början till slut och ibland endast i delar av ett projekt, beroende på projektets komplexitet och Platschefens erfarenhet. I vårt distrikt har vi hjälp av stödfunktioner inom ekonomi, KMA och personal.


Tjänsten

Vi söker en senior Platschef som vill och har förmågan att ta sig an avancerade om- och tillbyggnadsprojekt med kvarboende hyresgäster. Ibland kan utmaningen bestå av att det saknas tydliga ritningar andra gånger behöver du även hjälpa beställaren att utforma projektet tillsammans med denne.

I rollen som Platschef ansvarar du för dina projekt och dina medarbetare. Du ansvarar för produktionen ute på arbetsplatsen samt arbetar löpande med kundkontakter, räknar på mindre anbud och gör enklare inköp.

Vi lägger stor vikt vid att du vill ta det ekonomiska ansvaret för dina projekt samt är bra på att följa upp projektekonomin bl a vid prognoser. Du kan även hantera de juridiska aspekterna i projekten på ett bra sätt. Du känner dig bekväm med att ta och ansvar för arbetsmiljö, kvalitet och miljö. Du kommer att ha personalansvar för ditt gäng yrkesarbetare.


Utbildning/erfarenhet

Vi förväntar oss att du har flerårig erfarenhet av liknande arbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av avancerade om- och tillbyggnadsprojekt.  
Det är viktigt att våra Platschefer är affärsmässiga, kundfokuserade och proffsiga i alla delar av arbetet.
Vi har väldigt kompetenta och självgående snickare med stort engagemang för företaget och arbetet och det är viktigt att du är en bra ledare som kan fortsätta att utveckla dem och gruppen.

Du bör ha en bra förståelse för projektekonomi och prognosarbete samt entreprenadjuridik. Har du även kunskaper i kalkylarbete är det en fördel. Goda datorkunskaper samt en god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.


Vem är du?

Som person är du både relationsbyggande och resultatdriven. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap är tydligt, närvarande och entusiasmerande. Det är viktigt att du har ett stort engagemang för affären och ett driv som gör att du når dina mål. Du har ett strukturerat och väl organiserat arbetssätt samt en god administrativ förmåga.

 

Intervjuer kommer att starta i mitten av augusti.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag:

2018-07-05

Arbetsplats/placeringsort:

Staffanstorp

Kontaktpersoner:

Rebecka Tholén

mob: 0725-334568

Dela på: