Peab AB

Peab är Nordens Samhällsbyggare med 14.000 anställda och en omsättning överstigande 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

HR-partner

Är du personalvetare som vill utvecklas inom brett HR-arbete? Är du kommunikativ och gillar att skapa nätverk? Är du noggrann och strukturerad och trivs i en ansvarstagande roll? Peab erbjuder en värdefull möjlighet för dig som är i början av din HR-karriär och som trivs i en utvecklande roll med frihet under ansvar. Rollen är nyinrättad vilket ger dig möjlighet att vara med och forma din roll såväl som inriktning på dina ansvarsområden.

Om tjänsten

Academic Work söker för Peab byggservice räkning en junior HR-partner som ett led i att stärka HR-avdelningen. Arbetsplatsen ligger i moderna lokaler i Göteborg. Du kommer att arbeta tillsammans med en senior HR-partner, där ni tillsammans ansvar för cirka 400 anställda. Hon kommer även stötta dig i din introduktion in i rollen.

Här erbjuds du som medarbetare möjlighet att vara delaktig och påverka din roll, då detta är en nyinrättad tjänst. Ni tillsammans är del i en större HR-grupp som har kontinuerliga uppföljningar och möten. I den här rollen kommer du att ansvara och bistå med kunskaper inom brett personalarbete med frågor som rör yrkesarbetare så väl som tjänstemän. Arbetskulturen är välkomnande, jordnära och personlig och det är korta beslutsvägar inom företaget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Peab:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till  Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Peab.

                

Arbetsuppgifter

Som junior HR-partner kommer du inledningsvis arbeta som en stödjande funktion till den seniora HR-partnern. Med målsättning att på sikt utöka arbetsuppgifter samt åtaganden. Detta är en bred och varierande roll för dig som växer under ansvar och gillar att ta initiativ.

Tyngdpunkten i tjänsten ligger i löpande personaladministration, anställning och avslut av personal, uppföljning av elever och lärlingar, introduktion av nya medarbetare samt chefsstöd i allehanda personalfrågor. Genom att samordna med anställande chefer och bygga relationer med lokala skolor kommer du arbeta med att möta företagets anställningsbehov.

Som indikeras ovan, är tjänsten mångsidig, vilket ställer krav på flexibilitet samt prestigelöshet. Arbetet är självständigt men det finns stöd från interna resurser vid behov. I rollen behövs god förståelse för arbetsrätt och avtal för att kunna sätta sig in i arbetets dagliga frågor.

Du kommer till exempel att:

  • Arbeta med administration kring anställning och avslut av personal samt introduktion av nya medarbetare
  • Arbeta med uppföljningar av elever och lärlingar (Peabskolan samt externa skolor)
  • Främja samarbete med skolor samt presentera Peab på t.ex. arbetsmarknadsdagar.
  • Rekrytera hantverkare samt arbeta med gällande kollektivavtalsfrågor.
  • Göra registreringar i personalsystem
  • Vi beräknar att du kommer arbeta fyra dagar i veckan på kontoret i Göteborg och ca en dag i veckan ute på uppdrag inom distriktet.

Tjänsten passar dig med utvecklingsambition! Du har som målsättning att avancera inom området och ta dig an ett större ansvar över tid. Detta är en roll som passar dig som har ett intresse för byggbranschen och ser detta som en värdefull möjlighet att kunna utvecklas samt att få använda den teoretiska kunskap du byggt upp i skolan i praktiken.

                

Vi söker dig som

  • Har en akademisk utbildning inom HR/personal, exempelvis PA-programmet där arbetsrätt ingår i kursprogrammet

  • Innebar B-Körkort, tillgång till egen bil är önskvärt men ej ett krav

  • Har god datavana

Det är meriterande om du har 1-2 års erfarenhet från praktiskt HR-arbete.

Som person är du relationsskapande och brinner för att jobba tillsammans med andra. Du bemöter medarbetare och externa kontakter med en ödmjukhet och respekt. Du kan identifiera och använda dig av andras kompetenser. Tjänsten ställer stora krav på samarbetsförmåga och anpassning till medarbetarnas och verksamheternas behov. Därför ser vi att du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att anpassa din kommunikation utifrån målgrupp. I kombination med detta bör du även vara självgående och våga ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt samt ansvara för din egen utveckling. Det innebär att vi ser att du har en god självinsikt i ditt eget kunnande och tar förstås stöd vid behov.  Tjänsten kommer även ställa krav på din strukturella förmåga, där du planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt då detta är en bred roll med en variation av arbetsuppgifter. Slutligen är du proaktiv i ditt arbetssätt, tycker om många varierande arbetsuppgifter och tar ett stort eget ansvar för ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Din personlighet kännetecknas av en utvecklad stödjande förmåga och prestigelöst förhållningssätt. Det vill säga att du mer än gärna stöttar en medarbetare samt är villig att hjälpa till med stort som smått. Det är viktigt att du som söker denna tjänst även delar Peabs kärnvärden: jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig.


Ansökan görs via Academic Works hemsida via denna länk; https://www.academicwork.se/annons/peab-rekryterar-en-junior-hr-partner/14989336

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag:

2017-06-19

Arbetsplats/placeringsort:

Göteborg

Dela på: