Peab AB

Peab är Nordens Samhällsbyggare med 14.000 anställda och en omsättning överstigande 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Controller

Meritmind har nu fått förtroende av Peab att rekrytera en riktigt driven och skärpt regioncontroller till deras controllerteam. Hos Peab finns stora möjligheter till personlig utveckling och vi önskar komma i kontakt med dig som vill vara verksam i ett spännande och framgångsrikt bolag med stark framåtanda. Här får du möjlighet att arbeta nära verksamheten i en analytisk och kommunikativ roll i en expansiv bransch.

I rollen som regioncontroller kommer du ha ansvar för region Bostadsutveckling Mitt. Du kommer analysera verksamheten för regionen och stötta region- och distriktschefer, projektutvecklare och byggledare i budget- och prognosarbete. Utöver detta kommer du även att vara stöd i frågor som rör redovisning, skatt eller moms.

Som regioncontroller på Peab medverkar du till att samordna rutiner och metoder inom affärsområde Bostadsutveckling och Projektutveckling. Med anledning av att fokus ligger på bostadsprocessen kommer du även att medverka vid samordning mellan projektutvecklare och BRF-administrationen.

Tjänsten är placerad i Örebro och du rapporterar till controllerchef som utgår från Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

* Stödja regionchef, distriktschefer, projektutvecklare, projektledare i prognosarbetet

* Sammanställa, rapportera, analysera och utvärdera regionens prognos och utfall samt kapitalbindning

* Stötta projektutvecklare och byggledare i den ekonomiska uppföljningen av verksamheten

* Implementera gemensamma rutiner och mallar och säkerställa att dessa följer affärsområdets och Peabs rutiner

* Förmedla kunskap och insikt om gällande lagar och regler

* Rådgivande och stödjande funktion i skatte- och momsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet
För att trivas i denna roll bör ditt operativa verksamhetsintresse vara högt och du är nyfiken och vill förstå underliggande ekonomiska samband. Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet. Du har hunnit arbeta några år efter din examen, förslagsvis inom redovisning, revision eller i en liknande controllerroll som ovan. Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper inom moms- och skattefrågor, gärna för fastigheter liksom redovisning överlag.

Personliga egenskaper
Det är viktigt för oss att du delar Peabs fyra kärnvärden då de är grundläggande för det Peab gör, dessa är jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga.  

Som person är du analytisk och noggrann med en hög grad av flexibilitet. Du beskrivs ofta som utåtriktad och nyfiken och du trivs med att arbeta med många kontaktytor i en bred roll. Vidare är du trygg i dig själv; du har inga problem med att ifrågasätta när så behövs samtidigt som du vill vara verksam i en prestigelös miljö. Vi ser också gärna att du som söker rollen känner starkt engagemang för dina arbetsuppgifter och har hög arbetskapacitet.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Peab AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-01 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig här.

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag:

löpande

Arbetsplats/placeringsort:

Örebro

Dela på: